Keuzes maken: ja zeggen tegen het één, nee tegen het ander

Mijn verhaal van het afgelopen jaar
7 december 2016
Hoe kan zingen je helpen meer energie te krijgen?
11 januari 2017
Toon alles

Keuzes maken: ja zeggen tegen het één, nee tegen het ander

Minstens een halfjaar geleden kwam het idee al bij me op om met mijn concept – coaching mbv zang – ook ondernemers te gaan coachen. ‘Zing je zichtbaar’. Ik zag de links, de mogelijkheden. Maar ik was nog maar net gestart met deze hele nieuwe manier van coachen en wilde niet teveel tegelijk aanbieden. Dat zou alleen maar verwarrend zijn. Daarnaast voelde ik me hier ook nog niet klaar voor, ook al was ik al bijna 8 jaar ondernemer; ik wilde verder groeien in dit bedrijf. Maar onlangs kwam het idee opnieuw naar voren. En nu wist ik: het is de tijd. Ik ben er klaar voor. En ik heb er heel veel zin in!!

Ik had daartoe echter nog wat knopen door te hakken. Want JA, opnieuw moest ik keuzes maken en daar heb ik soms toch best wat moeite mee. Want keuzes maken betekent ja zeggen tegen het één en nee zeggen tegen het ander. Althans… meestal. Je kunt natuurlijk ook de keuze maken voor beide.

Bij mij ging het om de keuze alleen nog ondernemers te gaan coachen óf ondernemers en particulieren. Lastig, want ik werk nu ook met particulieren en dat vind ik ontzettend leuk om te doen! Ik zie zulke mooie dingen gebeuren en zie dat zang een heel positief effect heeft op hun leven. Maar aan de andere kant zie ik ook in dat het voor mezelf én voor jou onduidelijk kan zijn wanneer ik me de ene keer op ‘de ondernemer’ richt en de andere keer op ‘de particulier’.

Zowel ik als persoon en ik als ondernemer ben het afgelopen jaar sterk gegroeid. En ik realiseerde me ook dat mijn snelle groei er mede de oorzaak van is dat mijn bedrijf zo snel groeit – misschien soms sneller dan anderen kunnen bijhouden. Dat was ook wel de reden dat ik twijfelde om überhaupt ondernemers te gaan coachen. Ik dacht: maar wat zullen al die ‘niet-ondernemers’ er wel niet van vinden?? Die zitten misschien ook op mij te wachten. Maar ik groei door. En ik ben een pionier. Ik ontdek steeds nieuwe dingen en die voer ik echt niet allemaal (tegelijk) uit, maar wél wanneer ik voel dat het daar de tijd voor is. En zo is het nu dus de tijd dat ik ondernemers mag gaan coachen. Om hen óók hun dromen waar te laten maken, zelf te groeien én hun bedrijf zo te laten groeien.

En ja, ik weet dat die focus voor mij belangrijk is. Dat is de reden dat ik heb besloten mij te richten op ondernemers. Maar dat betekent NIET dat jij niet welkom bent als jij geen ondernemer bent. Want als jij je aangesproken voelt, als dat wat ik doe bij jou resoneert en als het goed zou voelen om met mij aan de slag te gaan, dan help ik jou graag. In mijn communicatie zal ik me richten op ondernemers, maar ook daarin zal jij je als niet-ondernemer heel vaak kunnen herkennen.

Oh, en ben je wél ondernemer? Dan heb ik een fantastisch nieuw coachingsprogramma voor je: ‘Zing je naar the next level’! Let op: alleen voor ondernemers met LEF ;-). Dus wanneer jij er helemaal klaar voor bent om eindelijk door te breken met je bedrijf of nog een stapje verder te gaan, neem dan contact met mij op. Laat 2017 JOUW jaar zijn, het jaar waarin je gaat knallen!!

Leef je leven zoals jij dat wilt. Maak je dromen waar.