Hoe kun je blokkades doorbreken door te zingen?
16 januari 2017
Draag jij een masker?
28 maart 2017
Toon alles

Hoe wil jij jezelf laten zien?

Zichtbaarheid, dat is het thema waarmee ik werk, het thema waar veel mensen nog mee strugglen en ook het thema dat af en toe veel losmaakt. Iedereen blijkt er op een andere manier naar te kijken. De één vindt dat het zwaar overschat wordt, terwijl de ander juist vindt dat er meer aandacht aan besteed mag worden of in ieder geval op een andere manier.

Ik behoor vanzelfsprekend tot de laatste categorie. Ik vind dat het onderwerp zichtbaarheid zeker niet overschat wordt, maar het hangt er vanaf hoe je hiernaar kijkt. Wanneer het puur gaat om de buitenkant, denk ik dat het inderdaad overschat wordt. Of eigenlijk, beter gezegd: de binnenkant wordt onderschat. Het gaat er wat mij betreft zeker niet alleen om wat je ‘voor de coulissen’ ziet, maar juist wat er ‘backstage’ allemaal gebeurt. Oftewel: wie JIJ bent, degene die zichtbaar is.

Wie ben jij eigenlijk?
Zien we wie jij daadwerkelijk bent?
Of houd jij nog een groot deel van jezelf verborgen?
Óf zien we juist iets dat eigenlijk niet van jou is?
Wat houdt jou bezig?
Wat drijft jou om dit werk te doen?

Begrijp me niet verkeerd: je hoeft niet alles op Facebook te plaatsen. Bepaalde dingen kun je gewoon privé houden. Daarin maak JIJ de keuze << Test Voornaam >>. Maar dan nog – ook al houd je die dingen verborgen voor de buitenwereld – maken zij jou wel tot wie je bent en DAT mag je wel laten zien. Je mag jouw kwetsbare kant laten zien, maar ook jouw sterke kant.

Durf jij jezelf wel in al jouw kracht te laten zien?
Of ben je dan bang voor de mening van anderen?
Bang dat je teveel bent?
Bang dat ze je niet meer leuk vinden?
Dat je ‘vrienden’ kwijtraakt?

Ik heb mezelf heel vaak ingehouden, omdat ik ook dacht dat ik teveel was. Teveel energie, teveel enthousiasme, ik praatte teveel. Nee, ik hield me niet altijd in, dat kon ik ook niet. Dit was ik. Maar ik was me altijd wel heel bewust van mijn gedrag, met als gevolg dat ik heel erg ging nadenken over wat ze van me zouden vinden. En ja, uiteindelijk hield ik me wel steeds vaker in. En werd ik ook steeds onzekerder. Terugkijkend was ik toen echt niet meer helemaal mezelf.

Godzijdank heb ik mezelf weer teruggevonden. Met al mijn passie, enthousiasme, speelsheid, humor. En doordat ik nu zo goed wie ik ben, kan ik ook dat ook aan de buitenwereld laten zien. “What you see is what you get”. Je weet gelijk waar je aan toe bent. Ben ik iets teveel voor je? Geen probleem! Dan klik je vast beter met iemand anders. Even goede vrienden.

Maar je hoeft er nooit aan te twijfelen of ik in het echt anders ben dan wat je ziet in de social media. Hoe is dat bij jou? Ben jij, buiten de social media om, wie jij BENT? En ziet jouw omgeving ook die JIJ of zien zij heel iemand anders? Zien zij iets dat jij jezelf hebt aangeleerd, een rol, een houding, om jezelf te beschermen? Te beschermen tegen pijn, omdat je gekwetst zou kunnen worden?

Of laat jij wel jezelf zien, maar slechts een héél klein stukje daarvan? Omdat je bang bent dat dat andere deel anderen zal afschrikken?

Of… Heb je eigenlijk geen idee meer van wie jij nu daadwerkelijk bent en wat jouw omgeving ziet van jou? Ben je je daar helemaal niet meer bewust van?

Zonde. Zonde! Want juist wanneer jij helemaal bent wie je vanuit de kern bent, met al jouw krachten en kwetsbaarheden, ben je zó sterk dat je veel meer kunt dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Dan kun je heel veel mensen gaan helpen en zullen die mensen ook als vanzelf naar je toe worden getrokken. Omdat jij straalt en omdat men gelijk ziet wat hij aan jou heeft.

Laat jeZELF zien en doe dat op JOUW manier. Hier gaan we ook tijdens het volgende online event weer dieper op in, zorg dus zeker dat je erbij bent! Dit vindt plaats op vrijdag 31 maart, van 20.00-23.00 uur. Met een beetje andere indeling dan de vorige keer (waarbij ik voor iets meer rust, maar nog wel genoeg afwisseling wil zorgen), andere sprekers, nieuwe winacties… En hopelijk net zo’n groot succes als de vorige keer!!

Ben jij erbij? Je kunt je HIER aanmelden. Wil je heel graag, maar kun je die avond niet? Geen probleem, alle filmpjes blijven weer staan, dus je kunt je gewoon aanmelden.

Laat jeZELF zien, je bent het waard en we hebben jou nodig!