Hoe wil jij jezelf laten zien?
23 februari 2017
Als ze mij niet zien, kunnen ze ook geen mening over me hebben…
28 maart 2017
Toon alles

Draag jij een masker?

Hoe laat jij jezelf zien? Draag jij een masker?

Wat voor foto’s zet jij op FB, met of zonder filter?

Stap jij rustig zonder make-up de deur uit of voel je je dan écht niet prettig?

Laat jij jezelf aan je omgeving zien zoals je bent of verstop je een deel van jezelf?

Of laat je juist iets zien dat jij helemaal niet bent?

Plaats je alleen ‘jubelposts’ en -foto’s in de social media , of ook wel eens over de
minder leuke dingen?

Durf jij je kwetsbaar op te stellen?

Voor alle duidelijkheid: niets hierin is goed of fout. Maar ben je je er bewust van hoe jij jezelf laat zien? Hoe jij jezelf WILT laten zien? Maar ook van wie jij eigenlijk bent en of dat is wie jij wilt zijn?

Ik stap bijna dagelijks zonder make-up de deur uit, sowieso als ik alleen mijn kinderen naar school hoef te brengen en naar de supermarkt. Maar ik verschijn ook regelmatig zonder make-up bij mijn klanten. Zelfs FB-lives doe ik wel eens zonder make-up. Liefst toch met een beetje mascara en voor filmpjes vind ik het toch wel zo mooi om wat make-up te dragen. Ik houd er ook van mezelf mooier te maken met make-up en mooie kleding, maar het is voor mij niet onmisbaar. Ik zie het als een extra’tje, maar ik blijf wie ik ben.

Nee, ik gebruik bijna nooit een filter voor mijn foto’s. Ja, ik plaats ook wel eens de minder leuke dingen (al moet ik eerlijk zeggen dat dat niet vaak gebeurt, omdat ik die gelukkig niet vaak meemaak) in de social media. Ik durf me kwetsbaar op te stellen, steeds vaker. Voorheen vond ik dit veel spannender; wat zullen anderen van mij denken?? Nu kan ik dat veel meer loslaten en kan ik denken ‘ze nemen me maar zoals ik ben’.

Zichtbaarheid is belangrijk voor jou als ondernemer, maar daartoe is het wél belangrijk dat jij je hiervan bewust bent, om te voorkomen dat je jezelf verliest.

Ben jij wie je laat zien? Laat jij zien wie je bent?